Codziennie staram się wypić świeży sok z warzyw, owoców lub mieszany. Nie zawsze mam czas na zrobienie soku, dlatego robię go więcej i przechowuję w lodówce do następnego dnia. Przez pewien czas szukałam odpowiedniej wyciskarki - małej (ze względu na miejsce w kuchni), łatwej do czyszczenia i w miarę rozsądnej cenie :) Zrobiłam rozeznanie wśród znajomych, przeszukałam internet, aż w końcu trafiłam na
Hurom HU-500. Mam ją rok czasu i sprawuje się rewelacyjnie - wyciskam w niej wszystkie warzywa i owoce, a co najważniejsze temperarura wyciskania nie przekracza 40 stopni, więc zachowują się wszystkie enzymy i witaminy.
Składniki: (na ok. 700ml soku)
- 13 średniej wielkości marchewek
- 2 laski selera naciowego
- pęczek pietruszki
Oczywiście nic nie może się zmarnować, dlatego wykorzystam pulpę z soku do ciasta marchewkowego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz