Składniki: (2l zupy)
- 450g białej kapusty
- 1/2 pietruszki
- 1/4 selera
- 1/2 marchewki
- 3 średnie ziemniaki
- 2 buliony warzywne
- puszka pomidorów krojonych (400g)
- 3 łyżki sosu sojowego
- 2 listki laurowe
- 3 kulki ziela angielskiego
- 1 łyżeczka majeranku
- pół łyżeczki papryki wędzonej
- pieprz do smaku
Wykonanie:
Marchew, pietruszkę, ziemniaki i seler kroimy w kostkę (ja wszystko oprócz ziemniaków mielę w thermomixie, gdyż mój luby nie przepada za gotowanymi warzywami-jak z dzieckiem ;)). Kapustę kroję na drobne kawałki. Wszystko przekładam do garnka, zalewam 1-1,5 wody, dodaję przyprawy i gotuję 20min. Po tym czasie dodaję pomidory i gotuję jeszcze 5-10min. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz