piątek, 15 kwietnia 2016
Pasta z avocado ze szczypiorkiem
Ostatnio na blogu się bardzo zazieleniło :) Na dworze coraz piękniej, niedługo na balkonie zawita domowy ogródek. Tymczasem dziś proponuję Wam pyszną pastę na kanapkę, również zieloną. Możecie przygotować ją z marynowanego tofu lub twarożku.
Składniki:
- 1 dojrzałe avocado
- 250g marynowanego tofu lub twarożku
- pęczek szczypiorku
- sok z 1/2 cytryny
- 2 ząbki czosnku
- odrobina soli i pieprzu do smaku (ja dodaję również "przyprawę dla wegetarian")
Wykonanie:
Do miksera wkładan twarożek, avocado, sok z cytryny i czosnek. Blenduję na jednolitą masę. Przyprawiam solą i pieprzem oraz posiekanym szczypiorkiem. Przechowuję w lodówce do tygodnia.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Takie proste i taaaakie pyszne:)
OdpowiedzUsuńPrawda? :)
Usuń