niedziela, 22 listopada 2015
Pesto z roszponki
Szybki i bardzo prosty przepis na pesto. Pomysł pojawił się niespodziewanie, przy użyciu składników znajdujących się w domu. Czyli co można zrobić, przeszukując lodówkę:) Też tak macie?
Składniki:
- 1 opakowanie roszponki (ok. 3 szklanek)
- 1/2 szklanki prażonych na patelni pestek dyni
- 3 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych
- 1 duży ząbek czosnku
- starta skórka z 1/2 cytryny
- 1/4 szklanki oleju (u mnie z pestek winogron)
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Pesti dyni prażę na patelni i studzę, roszponkę kroję na mniejsze kawałki. Wrzucam wszystkie składniki do thermomixa (lub blendera) i mielę przez 20s obrót 7, zatrzymując co chwilę i zgarniając masę z boków naczynia. Gotowe!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz